Facebook Google+

Mobil klíma

Akkor kezdjük az elején. Milyenek léteznek?
Sokan kérdezik, hogy van-e értelme mobil klíma berendezést vásárolni?

Akkor kezdjük az elején. Milyenek léteznek?

3 fajta mobil klíma van:

1) Az egy csöves mobil klíma, melynek egyetlen kivezető csöve van. Előnye, hogy ő a legolcsóbb kivitel. Működtetéséhez nincs másra szükség, mint az ablakon vagy a falon keresztül kivezetni a csövét. A meleg levegőt ezen a csövön keresztül fújja ki. Működéséből fakadóan a szoba levegője nem cserélődik, csupán az elvont hő távozik meleg levegő formájában. Hátránya viszont, hogy a beépített kompresszor miatt hangos, valamint sokat fogyaszt és lassan hűti le a helyiséget.

Egy csöves mobil klíma

Egy csöves mobil klíma

2) Kültéri mobil klíma. A mobilklíma egység a kültérben helyezkedik el és kizárólag a hideg levegő csövet kell a szobába bevezetni. Előnye, hogy nem a szoba levegőjét forgatja, hanem folyamatosan friss levegővel látja el a helyiséget és a kompresszor is kint marad, ezáltal halkabb működésű. Hátránya, hogy mivel a kinti meleg levegőt kell folyamatosan lehűtenie, ez teljesítményveszteséggel járhat.

Kültéri mobil klíma

Kültéri mobil klíma

3) Split rendszerű mobil klíma. Ezek a berendezések már kezdik megközelíteni a normál klímák hatásfokát. Gyorsan hűtenek és halkan működnek. Nevezhetjük őket hordozható split klímának is. Legnagyobb hátrányuk az áruk. Az ilyen eszközök két részből állnak. A beltéri egységből, amely a szoba levegőjéből elvonja a meleget, amit egy vékony hűtőközeg csövön keresztül vezetnek ki a kültéri egységhez. Ez a típusú klíma működésében teljesen megegyezik a normál klímáéval. Előnye, hogy nem kell szerelő a fel és leszereléséhez, ezt bárki meg tudja oldani, aki egy megfelelő nagyságú faláttörést tud készíteni a csövek számára.

Split rendszerű mobil klíma

Split rendszerű mobil klíma

Összefoglalva:

A mobil klímák nagyon hangosak, sokat fogyasztanak és nem is hűtenek valami túl jól a normál klímákhoz képest. Sok helyet foglalnak, a kondenzvizet meg egy külön tartályba gyűjtik, amit naponta üríteni kell. Léteznek drága mobil klíma típusok is melyek elpárologtatják a vizet, így nem kell naponta ürítgetni a tartályt.

És akkor mégis kiknek ajánljuk a mobil klímát?

A mobil klíma tényleg csak olyannak jó akik kihasználják a hordozhatóságát. Pl. gyakran költöznek, vagy több helyen / helységben is szeretnék használni (telek, garázs, műhely, stb.) és nincs annyi pénzük, hogy mindenhová split klímát szereltessenek. Azoknak akik kevés pénzt szánnak a klíma vásárlásra azoknak mindenképpen márkás terméket ajánlunk, az áruházi modellek helyett.

Alternatív megoldásként javasoljuk a mobil klíma bérlés szolgáltatásunkat.

Bérelhető mobilklímáink

Megosztás:
Share On Twitter
Share On Pinterest
Contact us