Facebook Google+

Hatósági előírás vásárláshoz és szereléshez

klimaszaki-klima-teljesitmeny-szamito
Teljesítmény számító
2016-01-07
referenciak_lg-belteri_logos
Klíma szerelés Budapest
2016-02-04

Hatósági előírás vásárláshoz és szereléshez

hatosagi_engedely

Mivel a klímaberendezések üvegházhatású gázokkal működnek ettől az évtől kezdve szigorúbb szabályok vonatkoznak mind a szerelésre mind a klíma vásárlásra. Ennek értelmében már a legkisebb lakásklíma beszereléséhez és karbantartásához is hatósági engedélyekre lesz szükség. Sőt, csak az végezhet ilyen munkát, aki beregisztrálja vállalkozását a klímavédelmi hatóság adatbázisába.

A vásárlás előtt akkor kell papír a szerelőtől?

Igen, az új szabályok értelmében a klímaberendezés megvásárlását előzetes feltételekhez kötötték. A kereskedő csak akkor adhatja el a klímát, ha a leendő felhasználó be tudja mutatni a beszerelést végző vállalkozó előzetes nyilatkozatát.

Milyen engedély kell magához a klímaszereléshez és ki lehet klímaszerelő?

Csak akkreditált cégek és akkreditált szakemberek végezhetnek ilyen tevékenységet! A klímaszereléssel foglalkozó szakembernek külön tanfolyamon kell részt venniük és évente vizsgázniuk kell. Az ilyen kollégáknak hatósági szervezésű F-Gáz tanfolyamot és záróvizsgát kell tenniük.

Bővebb információt olvashat a végfelhasználói nyilatkozatról valamint a témát feldolgozó más szakmailag megbízható klímás vállalkozó oldalán a hatósági előírások klíma vásárlására és szerelésére oldalon.

Megosztás:
Share On Twitter
Share On Pinterest
Contact us