Facebook Google+

Klímaszerelés

Klímaszerelés és telepítés Budapest minden kerületében az Ön igényei szerint. Ha Önnek klímaberendezésre van szüksége, akkor a legjobb ha, egy ingyenes felmérés keretében szakemberünkkel együtt közösen megbeszélik a klímaberendezéssel szemben támasztott igényeit. Kollégánkkal együtt, ki tudják választani, az Önnek legjobban megfelelő berendezést és annak legmegfelelőbb helyét és legesztétikusabb szerelési módját.

Klímaszerelés Budapesten!

Klímaszerelés áraink:

Akciós árunk 49.900 Ft* + áfa, ami az alábbiakat tartalmazza:

a kiszállás és felmérés költségét, egy fal átfúrását, a kül- és a beltéri egység felszerelését, a klíma csöveinek kábelcsatornázását, a beépítendő alapanyagokat (lágy rézcsövet, csőhéjszigetelést, szinterezett tartókonzolt vagy hólábat, lágy vagy kemény kondenzvízcsövet, fehér kábelcsatornát és annak esztétikus idomait), a csövezés munkadíját 2 méter csőhosszúságig (ennél hosszabb csövezési igény esetén, plusz 5.000 Ft+áfa/m díjat számolunk fel)!

* Bruttó 63.487 Ft az akciós ár csak akkor érvényes, ha a klímát is tőlünk veszi.

Abban az esetben, ha  mástól vásárolt klímát szereltetne, normál szerelési áron dologzunk, mely 59.990Ft+áfa három méter csőhosszúságig.

MI ÖT ÉV GARANCIÁT VÁLLALUNK AZ ÁLTALUNK SZERELT KLÍMÁKRA, HA A KLÍMAKARBANTARTÁST IS RÁNK BÍZZA!

Ma Magyarországon, csak olyan cég- és annak megfelelően képesített munkavállalója végezhet klímaszerelést és telepíthet, melynek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság képesítését elfogadta. Ez a cég és személyképesítés garanciája annak, hogy az Ön klímaberendezése hosszú éveken, vagy akár egy évtizeden keresztül is hibátlanul működjön.

Magyarországon forgalmazott MINDEN klíma márkaimportőr és forgalmazó, csak akkor vállal garanciát, az általa forgalmazott berendezésre, ha ezt képesített cég, képesített szerelője helyezi üzembe, szerelő fel Önnél.

Ugye Ön sem szeretne később tetemes áron alkatrészt vásárolni, garanciaidőn belül meghibásodott klímájához azért, mert azt nem hivatalos szerelő helyezte üzembe. Védje ki ezt és bízza szakemberre nagy értékű klímája felszerelését.

Klímaszerelés menete:

Klímaszerelés

Klímaszerelés

Klímaszerelés előtt a helyszíni felméréskor, a megrendelővel együtt kiválasztjuk a berendezés műszakilag és esztétikailag legjobb helyét. Szakértő tanácsokkal segítünk a jó készülékválasztásban, hogy légkondicionálója hosszú ideig örömet szerezzen Önnek. Egyedi igények megvalósítása, több beltéris rendszerek telepítése, falba vésés, előszerelés, energiatakarékos szemlélet. Szakszerű klíma telepítés, gyorsan és garanciával, profi szerszámokkal és csapattal Budapest összes kerületében. Kollégáink rendelkeznek zöld/kék kártyával és az LG, Midea, Daikin, Mitsubishi, Samsung, Toshiba márkák átfogó ismeretével. Lakások, irodaházak, vendégterek, közintézmények légkondicionálása lakossági és közületi ügyfeleknek egyaránt. Átfogó megoldás egy kézből: klíma- forgalmazás, karbantartás, garanciális és garanciaidőn túli javítás, alkatrész- ellátás.

Mennyi ideig tart egy klímaszerelés?

Szakszerű klímaszerelés - nyomáspróba

Nyomáspróba

Egy átlagos szakszerű klímaszerelés 3-4 órát vesz igénybe. Ebben egy kültéri egység felszerelése, egy fal átfúrása és egy kültéri egység felszerelése fér bele. Időt kell szentelni, a szakszerű üzembe helyezésre is, a nitrogénes nyomáspróbára és a megfelelő idejű vákuumolásra is. Ha nem megfelelő időt szánunk erre, akkor vákkumszivattyú nem tudja a megfelelő végvákuumot elérni és folyamat nem éri el célját – a rézcsőben maradó pára maximális kivonását. Ha viszont pára marad a rézcsőben, az a kompresszor olajjal savas kémhatásba lép, mely savas kémhatás eredményeként, a kompresszor évek alatt tönkremegy. A vákkumolásnak van egy másik célja is, miszerint ellenőrizhető vele, a rézcsövek és kötések tömítettsége, melyet egy finom vákkummérő órával ellenőrzünk. Ez az érzékeny mérőműszer a legkisebb tömítetlenséget is megmutatja, ezáltal megelőzhetőek vele a hűtőközeg szökési problémák.

Mennyi kosszal jár klímaszerelés?

Mivel a klímaszerelés alatt eléggé sok lyukat kell fúrni és általában egy faláttörést is kell készíteni, elég sok por és faltörmelék keletkezik a klíma felszerelése folyamán. De nem mindegy, hogy ki és hogyan kezeli ezt a keletkező port. Cégünk nagy teljesítményű ipari porszívót használ, minden egyes lyuk kifúrásakor, ezért az Ön lakásában nem keletkezik szálló por és törmelék. Ipari porszívónk képes arra, hogy minimális, pár perc alatt kezelhető kosz keletkezzen csak, nem több mint egy átlagos használatú lakásban egy hét alatt. Külön figyelmesség, hogy szerelőink az ügyfél kérésére, az új klímaberendezés csomagolását is díjtalanul elszállítják, hogy Önnek még ezzel se kelljen foglalkoznia.

Kell-e festeni vagy falat javítani klímaszerelés után?

A beltéri egység felszerelésekor, a furatokat az egység és az esetleges kábelcsatornák maradéktalanul eltakarják. A szerszámok, a fúrógép vagy a tenyérlenyomatok hagyhatnak nyomot a szoba falán. Ezért szoktunk takarást alkalmazni a beltéri egység alatti falrészen, mely a szerelés végeztével nyom nélkül eltávolítható, illetve gyakori kézmosással óvjuk a fal tisztaságát. A kültéri egységhez vezető csövezéskor, szükségszerű egy nagyobb átmérőjű faláttörést készíteni. Itt előfordulhat puhább falazat vagy régi ház esetén, hogy a szükségesnél nagyobb méretű vakolatdarab törik ki, melyet a kábelcsatorna nem takar el teljesen. Erre a nagyon ritkán előforduló esetre is fel vagyunk készülve a megfelelő javítóanyagokkal. Elmondható, hogy 100 szerelésből talán 1-2 esetben történik esztétikai baki, mely könnyen javítható utólagosan.

Elbírja a klímát az elektromos hálózat, vagy bővíteni kell?

A modern klímaberendezések áramfelvétele és indulási áramlökése olyan minimális, hogy az elektromos hálózatra nagyobb hatással van egy egyszerű hajszárító is, mint egy klíma. Még a régi panellakások elavult elektromos hálózatának sem jelent kihívást egy 3,6kW-os klímaberendezés megtáplálása. A lakossági berendezések maximálisan 1,2kW elektromos áramot vesznek fel, mely egy hajszárítónál is kevesebb terhelést jelent.

Fogja-e zavarni a szomszédokat a kültéri egység zaja?

A gyártók fejlesztésének fő fókuszában az energiahatékonyság mellett a zajszint helyezkedik el. A modern inverteres berendezések kültéri egysége a régi on/off klímákkal szemben szupercsendes. Köszönhető ez annak is, hogy az inverteres klímák kompresszorai folyamatos fordulatszám modulációra képesek, maximális fordulaton nagyon ritkán üzemelnek. Fordulatszámukat, a beltér hőmérséklet igényéhez igazítják, képesek akár 15-20% erőbedobással üzemelni, mely a maximális értékhez képest, csak 15-20%-nyi környezeti hangterhelést jelent.

Hová csöpöghet a kondenzvíz?

Gyakran felmerülő kérdés új klímaszereléskor, hogy hová lehet elvezetni a – hűtés üzemben – beltéri egységben keletkező kondenzvizet. A legüdvösebb megoldást természetesen az, ha lakáson belül lehetne ezt kivitelezni, például egy mosogató szifonba való bekötéssel. Ahol ezt nem lehet megvalósítani, marad a kültérbe való kivezetés. Teraszos ügyfeleinknek azt szoktuk javasolni, hogy a házközösségi béke megőrzése érdekében, gyűjtsék egy tárolóba, Ahol ez nem kivitelezhető, megfelelő körültekintéssel, ki lehet dobni egy zöldfelületre is, ilyenkor az esés közben szélmozgást is bele kell kalkulálni a kivezető- csőhosszúságba.

Mennyi kondenzvíz keletkezik?

A kondenzvíz mennyisége a levegő páratartalmától és a használat intenzitásától függ. Nyáron, eső után, igen intenzív a kondenzvíz keletkezése, ez lehet akár óránként 0,5 liter is. Száraz időben, napi 1-1,5 mennyiség sem jön össze.

Kell-e engedélyeztetni a klímaszerelést?

A klímaberendezések felszerelését a helyi építési rendelet és társasházak működési szabályzat kontrollálja. Az építési rendelet, önkormányzatonként változhat. Társasházak esetében érdemes a közös képviselővel egyeztetni, hogy miként vélekedik a kérdésről. Szerencsés, ha a klímaberendezés nem utcafrontra kerül, műemlék épületek esetében pedig sokszor le kell mondjunk a klíma felszereltetésének lehetőségéről. Elmondható, hogy engedély szinte mindenhova kellene, de ezt az utat a megrendelők nem mindig járják végig.

Megosztás:
Share On Twitter
Share On Pinterest
Contact us